maanantai 6. joulukuuta 2010

Taskuvaippa

Taskuvaippa koostuu kahdesta kankaasta, joista sisäpuoli voi olla luonnonmateriaalia tai kuivana pitävää (kuivaliina, mikrofleece tai coolmax). Kiinnitys edessä tai sivuilla tarrojen tahi neppien avulla. Ulkopuoli on ns kosteussulkukangasta, joka usein on polyuretaanilaminoitua polyesteriä (PUL).Taskuvaippaan voi laittaa imuiksi kaikenlaista. Imumateriaaleja on monia luonnonmateriaaleja, sekä keinokuiduista mikrokuitu. Olen käyttänyt myös pieniä käsipyyhkeitä, jotka olen taitellut sopimaan vaipan sisälle. Narukuivatuksessa pehmeänä pysyviä ovat esim. bambujoustofrotee, bambuhamppufleece sekä tenceljoustofrotee.


Kuvassa bambuhampputaitto ja sen päälle nopeaksi imuksi joustofroteetiima. Tiima laitetaan taiton päälle ja laitetaa sisälle taskuun.


Vaipoissa on erilaisia tapoja kiinnittää reisikuminauhat. Voi olla röyhelöllä, jolloin kuminauha menee parin sentin päässä reunasta. Reunaan kiinnitetyn kuminauhan voi ommella kujaan tai jättää kujattomaksi. Yleensä taskuvaipoissa käytetään reunassa menevää kumpparia, ja pikkuvauvan sisävaipoissa suositaan röyhelöitä. Olen kuitenkin tehnyt myös PUL-taskuvaippoja röyhelöillä. Omilla vauvoillani kaikkia reisikuminauhatyyppejä, enkä osaa sanoa, mikä niistä on paras.


Kuvan taskuvaipoissa: raidallinen on kujallinen, keskellä röyhelöllinen ja oikealla kujaton vaippa.
Kumpparikujallinen vaippa.
Röyhelövaippa.

Kujaton vaippa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti